Περί ορέξεως...

Περί Ορέξεως...

The taste of others
Jean-Pierre Bacri, Christiane Millet

👔 Le goût des autres 2000

Αφιέρωμα Ζαν-Πιερ Μπακρί (Jean-Pierre Bacri) —εξέχων ηθοποιός και συγγραφεύς (γ. Αλγερία 1951 - θ. Παρίσι 2021)
Περί Ορέξεως
Jean-Pierre Bacri, Anne Alvaro

Υπόθεση

🎞 Γαλλικές ταινίες
μια λίστα εδώ
Περί Ορέξεως ν. 125

Τρεις άνδρες, τρεις γυναίκες διαφορετικού χαρακτήρος, δυνατοτήτων, προτιμήσεων. Ο Καστελά είναι ιδιοκτήτης μιας βιομηχανίας σιδερένιων βαρελιών στη Ρουέν, ο Μπρούνο είναι ο οδηγός του παίζει φλάουτο, ο Φρανκ είναι ο προσωρινός του σωματοφύλακας ενόσω διαπραγματεύεται ένα συμβόλαιο με Ιρανούς, η γυναίκα του Ανζελίκ είναι διακοσμήτρια ρομαντικών δωματίων και αγαπάει το σκύλο της. Ο συντηρητικός Καστελά προσλαμβάνει μια σαραντάχρονη ηθοποιό την Κλάρα να του διδάξει Αγγλικά και βρίσκει την ίδια και τη μποέμ ζωή της γοητευτικά ώστε να την ερωτευτεί. Είναι αυτός έρωτας λοιπόν; Τι θα του έλεγε αν της εκδήλωνε τον έρωτα του; Μέσω του Μπρούνο ο Φρανκ γνωρίζεται με τη Μανί σερβιτόρα που ανακατεύεται με τη διακίνηση στους γνωστούς της χασίς. Αρχίζουν μια σχέση είναι ερωτευμένοι όμως; Κοροϊδεύουν το γάμο καθώς εκείνη κάνει πίσω κι εκείνος πρέπει να λάβει αποφάσεις.

The Taste of Others - σκην. Agnės Jaoui 2000


Le Goût des Autres (The Taste of Others)

Μια πολύ μπερδεμένη ερωτική ιστορία ξετυλίγεται για τον καθένα από τα τρία εμπλεκόμενα ζευγάρια. Όλοι θέλουν να είναι μαζί αλλά πάντα κάτι συμβαίνει και αυτό δεν γίνεται. Είναι κυρίως γιατί κάποιος εκ των δύο δεν θέλει τον άλλο απόλυτα. Κάποιος διστάζει, ο άλλος κοροϊδεύει και θέλει να παρατήσει το δεσμό, κάποιοι άλλοι δεν τολμούν. Ένα γαϊτανάκι στη μαγευτική Ρουέν πολιτιστικό κέντρο όπου ανθούν οι θεατρικές παραστάσεις μέσω του θεάτρου όπου παίζει και η Κλάρα. Σοβαρά έργα, Σαίξπηρ (Τίτος), Ίψεν (Έντνα Γκάμπλερ) σε μοντέρνα απόδοση και η αυλαία του μικρού κομψού θεάτρου πέφτει μέσα στα χειροκροτήματα των θεατών. Εκθέσεις ζωγραφικής μοντέρνας τεχνοτροπίας θα κοσμήσουν τους τοίχους της πρόσοψης του εργοστασίου λόγω του όψιμου ενδιαφέροντος του Καστελά για τη ζωγραφική. Το κάνει για να κερδίσει την καθηγήτρια του και ηθοποιό, να ενισχύσει τους καλλιτέχνες φίλους της, ή πραγματικά η ίδια η ζωγραφική τον ενδιαφέρει πραγματικά;

Τα νυχτερινά κέντρα επίσης είναι μια διέξοδος από τις στενοχώριες όπως και το μπαρ-καφέ μπουτίκ που εργάζεται η Μανί ως σερβιτόρα, όπου όλοι συναντώνται - πριν καν εμπλακούν σ' αυτό των φίνων αποχρώσεων ερωτικό γαϊτανάκι.

Στοιχεία ταινίας

The Taste of Others (2000) on IMDb

Τίτλος: Περί Ορέξεων The taste of others
Σκηνοθεσία: Ανιές Ζαουί
Σενάριο: Ανιές Ζαουί, Ζαν-Πιέρ Μπακρί
Πρωταγωνιστούν:΄Αν Αλβαρό, Ανιές Ζαουί, Κριστιάν Μιλέ, Ζαν-Πιερ Μπακρί, Αλέν Σαμπά, Ζεράρ Λανβέν
Έτος: 2000
Είδος: Κωμωδία
Κατηγορία: Δραματική κωμωδία
Διάρκεια: 112΄
Μουσικές επενδύσεις: Μέντελσον Opus 63 n. 1 Isobel Baillie soprano, Kathleen Ferrier alto
Τόποι γυρισμάτων: Ρουέν, Άνω Νορμανδία
Τιμητικές διακρίσεις: Υποψηφιότητα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας Oscar 2001 κ.ά.
Παραγωγή: Γαλλία
Αξιολόγηση: 💛💛💛

Μότο ταινίας

Μια σέξυ κωμωδία για το καλό γούστο και τους κακούς τρόπους

Λεπτομέρειες

Οι Ανιές Ζαουί και Ζαν-Πιερ Μπακρί ήταν ζευγάρι στη ζωή

Παράδοξα

The Taste of Others
Jean-Pierre Bacri, Anne Alvaro

Όταν τέλειωσε η ταινία ...δεν θυμόμουν τίποτα από όσα είχαν διαδραματισθεί. Αιτία σκέφτηκα, θα με είχε πάρει ο ύπνος ήταν και αργά. Όμως η ταινία ήταν εκεί και έπρεπε να την ξαναδώ. Τη βρήκα θαυμάσια, κυρίως λόγω των δύο πρωταγωνιστών της που ήταν θαυμάσια αποστασιοποιημένοι και έπαιζαν απλά τον ρόλο τους. Και οι υπόλοιποι εξ ίσου καλοί, με προεξάρχουσα την ηθοποιό (έμοιαζε με τη Μόνικα Βίτι), που κέρδισε και το βραβείο υποστηρικτικού ρόλου στα φεστιβάλ που συμμετείχε η ταινία, Αν Αλβαρό (βραβεία Σεζάρ, Λυμιέρ). Επίσης η Ρουέν, αναδεικνυόταν σαν μια πολύ γραφική παραδοσιακή με καλλιτεχνικές αρχιτεκτονικές όψεις πόλη.

Le Goût des Autres - Agnės Jaoui 2000


Séquence Finale - Alain Chabat Flûte🎶 Je ne regrette rien - Edith Piaf

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρίμα: Η ζωή μας κάθε μέρα λιγοστεύει

Χαλάσματα

Στο φράχτη με τ' αγκάθια (Επί ασπαλάθων)