Elvis - Nashville

Ρομαντική βραδιά με τον Έλβις

Elvis Presley - Nashville Ballads

Υπήρξαν τραγούδια που πραγματικά, ήταν μελωδικές, όμορφες μπαλάντες. Και τα τραγούδησε καλύτερα απ' τον κάθε άλλον που το επιχείρησε, ο Έλβις Πρίσλει. Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή αυτή η πλευρά του ως τραγουδιστής μπλουζ - κάντρι μπαλαντών που έλκουν την καταγωγή τους από την πόλη Νάσβιλ του Τενεσί, στο Νότο των ΗΠΑ. 

Η 10ετία '60, αποτελεί συνέχεια της 10ετίας '50 που χαρακτηριστικό είχε τη γενιά του ροκ 'ν ρολ μεν, αλλά και τη γενιά αποκαλούμενη Beat generation. Συγγραφείς, καλλιτέχνες, τραγουδιστές ανήκαν σ' αυτή τη γενιά και ο Πρίσλει δεν θα μπορούσε να μη συμμετέχει σ' αυτήν ως νέος καλλιτέχνης. Έτσι αυτη η γκάμα των τραγουδιών αγγίζει περισσότερο τη κουλτούρα της beat γενιάς και όχι του ροκ 'ν ρολ.

Μια ρομαντική ατμόσφαιρα, μια μελωδία που σε κάνει να ερωτευτείς, μια αλλιώτικη βραδιά κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό - ενός καλοκαιριού διαφορετικού - επιτέλους! από τα προηγούμενα...

Ακούς τη μουσική και όλα αλλάζουν. Μια νέα προοπτική για σένα. Μια άλλη εικόνα του διάσημου, εκκεντρικού performer των τελευταίων του χρόνων, του ροκ νεαρού των αρχών της πορείας του από το Louisiana Hayride.

Βάλε ένα ακόμη παγάκι στο ποτό σου κι αφέσου στη μαγεία του τραγουδιστή που είχε πολλά στυλ, αλλά το συγκεκριμένο σίγουρα τον αντιπροσωπεύει καλύτερα ως άνθρωπο. Ρομαντικός, ευαίσθητος, κάτω από το δυναμικό παροσιαστικό του έκρυβε έναν μελαγχολικό, ντροπαλό νεαρό.


Elvis - Nashville Ballads

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρίμα: Η ζωή μας κάθε μέρα λιγοστεύει

Χαλάσματα

Στο φράχτη με τ' αγκάθια (Επί ασπαλάθων)