Eat Pray Love

σεναρια βασισμενα σε βιβλια: Eat Pray Love

Αυτό το έργο βασισμένο στο βιβλίο της Elizabeth Gilbert είναι και ρομαντικό αλλά και προσεγγίζει το θέμα του, με ειλικρίνεια: Το να παίρνεις μια απόφαση που ούτε στο μεγαλύτερο όνειρο σου δεν θα μπορούσες να πάρεις - να εγκαταλείψεις το σύντροφο σου, την ασφάλεια του σπιτιού σου, τις κοινές σας όμορφες στιγμές, το όνειρο που ακόμη δεν έχει γίνει πραγματικότητα για μια άλλη αναζήτηση ενός άλλου ονείρου: Να βρεις τον εαυτό σου, να δοκιμάσεις εκ νέου τις δυνάμεις σου, να ξαναγεννηθείς σ' έναν άγνωστο πολιτισμό, σε έναν άγνωστο τόπο.

Τίτλος: Eat Pray Love
Σκηνοθεσία; Ryan Murphy
Πρωταγωνιστούν:Julia Roberts, Javier Bardem, Richard Jenkins
Θέμα: Αναζήτηση
Είδος: Αισθηματική "comedy" χωρισμένη σε τρια μέρη
Έτος: 2010
Διάρκεια: 133΄
Τόπος γυρισμάτων: Νέα Υόρκη, Νάπολη, Μπαλί, Ινδίες (Ν. Δελχί)
Αξιολόγηση: 💚💚💚

Το έργο διαπραγματεύεται με ανάλαφρο τρόπο το καθημερινό δράμα της διάψευσης των προσδοκιών προτείνοντας μια ρηξικέλευθη λύση - εκείνη της αποτίναξης των δεσμών με την καθημερινότητα. Με ποιο τρόπο; Φυσικά με τη φυγή. Η ηρωϊδα φεύγει απ' τον τόπο της να ζήσει νέες εμπειρίες με μοναδική συντροφιά τον εαυτό της, το κουράγιο και τη δύναμη του εαυτού της - έτσι όπως προβάλλει στο έργο δυναμικός, μεγαλόψυχος, ανοιχτός στη μάθηση και τους ανθρώπους.

Εντάξει, το έργο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μιας ηρωίδας όμορφης, δυναμικής, χαρούμενης, ευχάριστης, μορφωμένης, πετυχημένης επαγγελματικά ή έστω απλά, ταλαντούχας - που βρίσκει ιδανική ενσάρκωση στην ανέμελη, ανάλαφρη, κομψή, φιγούρα της Julia Roberts (της Λιζ), που μετά τα δυο ταξίδια της στην Ιταλία (Eat!) και στην Ινδία (Pray) συναντά (επιτέλους!) στο μαγευτικό Bali (Love) Ινδονησίας, τον εξίσου γοητευτικό Javier Bardem.

Κι εκείνος είναι πληγωμένος από την αισθηματική του ζωή, κι εκείνος αναζητά το καινούργιο και το άφθαρτο. Θα τους προσφερθεί μέσ' τη μαγεία των γαλάζιων νερών και της πλούσιας τροπικής βλάστησης, μέσα στη ποιητική και μαγευτική διαμονή τους στο εξωτικό Bali νέα ζωή, μια νέα αρχή.

Το βασικό motto της ταινίας είναι η Ποιητική της ζωής και συνάμα η Ποίηση της. Πόσο ποιητές μπορούμε να μείνουμε σ' αυτόν τον άχαρο κόσμο που μας περιβάλλει; Δίνει λοιπόν ως προς αυτή την αιτίαση, μια ελπίδα ακόμη και γι' αυτούς που δεν μπορούν ή δεν αποτολμούν να πραγματοποιήσουν μια νέα αρχή, δια μέσου μιας στροφής 180 μοιρών:

Την ελπίδα πως όλα μπορούν ν' αλλάξουν - παρ' όλα τα οδυνηρά πολλές φορές σημάδια του παρελθόντος, να υπάρξει η επούλωση και η γιατρειά και γιατί όχι; μια νέα προσωπική τοποθέτηση. Καθώς της λέει στο τέλος ο σύντροφος της, τη στιγμή που της προτείνει να πάρουν τη βάρκα να περάσουν απέναντι να ζήσουν για λίγο στο ερημικό νησί: "Μια νέα αρχή για μας θα 'ναι αυτό το νησί - Μεταξύ της χώρας σου και της χώρας αυτής" δηλαδή ακόμη και σαν μία ανάπαυλα από μια ύπουλη, ψυχοφθόρα καθημερινότητα, πάντα υπάρχει διέξοδος ή έστω ένας τρόπος αποτίναξης των δεσμών απ' αυτήν.

Βασισμένο στο νέο Νεο-Υορκέζικο best-seller - Gilbert, Elizabeth. Eat, Pray, Love:

One Woman's Search for Everything Across Italy, India and Indonesia. (New York City, New York, USA), Viking Press, 16 February 2006

—ένα ωραίο έργο με εκπληκτικές ερμηνείες από όλους τους συμμετέχοντες ηθοποιούς, προεξάρχουσας της πολύ όμορφης Julia Roberts, και στην ενότητα του Bali, του εξίσου γοητευτικού Javier Bardem.


Eat Pray Love 2010

info Web - video Trailer.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρίμα: Η ζωή μας κάθε μέρα λιγοστεύει

Χαλάσματα

Στο φράχτη με τ' αγκάθια (Επί ασπαλάθων)